Sushirijst

Thuis sushirijst maken? Met deze stappen maak je de perfecte rijst.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 kookpan
  • 1 grote kom
  • 1 spatel

Ingrediënten
  

  • 500 gram Sushirijst"Obento"
  • 165 milliliter SushiAzijn "Otafuku"
  • 100 gram Konbu optioneel
  • 750 milliliter water

Instructies
 

  • Zet een vergiet in een grote kom en doe daar de rijst in.
  • Laat de kom vol lopen met koud water.
  • Was de rijst door met uw vingertoppen rustig door de rijst te roeren. Doe dit voorzichtig, anders kunnen de korrels breken.
  • Giet het troebele water af en herhaal de voorgaande stappen 4 tot 5 keer.
  • Haal het vergiet uit de kom en laat de rijst 10 minuten uitlekken.
  • Doe de rijst, konbu en water in een kookpan met deksel.
  • Kook de rijst 12 minuten op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur uit en laat de rijst 20 minuten staan. Haal de deksel niet van de pan, maar laat de rijst stomen.
  • Schep de rijst uit de pan in een kom en verwijder de konbu.
  • Giet de rijstazijn via een spatel op de rijst om het zo goed mogelijk te verdelen.
  • Maak voorzichtige snijbewegingen met de spatel door de rijst zodat alle rijstkorrels evenveel azijn opnemen.
  • Spreid de rijst uit over de bodem en laat 5 minuten rusten.
  • Schep alle rijst voorzichtig om zodat de azijn nog 1 keer door het rijst zakt.
  • De sushirijst is klaar zodra de temperatuur aanvoelt als uw eigen lichaamstemperatuur of bewaar de rijst tot gebruik onder een vochtige, schone doek op kamertemperatuur.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!