Black Tiger Lo Mein

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: black tiger, lo mein, Noodles
Recept categorie: Noodles
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Servings: 2
Black Tiger Lo Mein is een gerecht uit de Chinese keuken en bestaat uit roerbaknoedels met garnalen, groenten en een saus op basis van sojasaus, oestersaus en knoflook. Het gerecht is snel en eenvoudig te bereiden en is populair in veel Aziatische restaurants.

Equipment

  • 1 wok/hapjespan
  • 1 kookpan
  • 1 kom

Ingrediënten

Saus

  • 2 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
  • 2 eetlepel(s) Dark Soy Sauce "Lee Kum Lee" 150gr
  • 1 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
  • 0,5 theelepel(s) White Pepper Powder "Lucullus" 45gr
  • 1 theelepel(s) suiker
  • 2 eetlepel(s) water

Noodles

  • 1 pak(ken) Egg Noodle thin "Lucullus" 200gr
  • 200 gram Black Tiger 16/20 PND IQF 1kg
  • 150 gram Sojabonen gepeld "Umai" 400gr
  • 150 gram broccoli
  • 100 gram witte kool
  • 1 stuk(s) ui
  • 5 teentjes knoflook

Instructies

  • Kook de noodles volgens de verpakking.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus en zet opzij.
  • Snijd alle groente naar gewenste grootte.
  • Kook de broccoli en edamame 4 minuten en spoel af met koud water.
  • Wok de witte kool, broccoli en edamame een paar minuten.
  • Voeg de black tiger toe en wok mee totdat de garnalen roze beginnen te kleuren.
  • Voeg de noodles en saus toe en wok 1 minuut mee.
  • Serveer de noodles in een schaal.