Red Curry Dumpling Soep
Red Curry Dumpling Soep is een heerlijk en hartverwarmend gerecht met Aziatische invloeden. Deze smaakvolle soep combineert de pittigheid van rode curry met de zachtheid van gestoomde dumplings, waardoor een perfecte balans ontstaat. De dumplings zijn gevuld met een heerlijke mix van gehakt vlees, fijngehakte groenten en aromatische kruiden.
Ingrediënten
- 10 stuk(s) Gyoza chicken dumplings "umai" 600gr
- 1 blik(ken) Kokosmelk "Aroy'D" 400ml
- 1 eetlepel(s) Curry paste red "mae ploy" 400gr
- 1 eetlepel(s) Fish Sauce "Tiparos" 300ml
- 1 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 15 gram kippenbouillon gelei
- 500 milliliter water
- 3 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) gember (ongeveer 2 cm groot)
- 2 stengel(s) bosui
- 2 stuk(s) paksoi
- 1 theelepel(s) suiker
Instructies
- Snijd de bosui in dunne ringen. Hak de gember en knoflook fijn. Snijd de paksoi doormidden.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de gember, knoflook en de helft van de bosui gedurende 1 minuut.
- Voeg de rode currypasta, suiker, vissaus en sojasaus toe aan het mengsel in de pan. Bak dit geheel nog 1 minuut.
- Giet de kokosmelk, water en kippenbouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens 10 minuten koken op laag vuur, zodat alle smaken goed kunnen samenkomen.
- Voeg de gyoza (dumplings) en paksoi toe aan de soep en kook dit nog 3 minuten mee.
- Verdeel 5 stuks gyoza en 2 stuks paksoi per bord. Schep de soep over de borden en garneer met de overgebleven bosui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!