
Chicken Soy Sauce Chow Mein
Porties: 2
Chicken Soy Sauce Chow Mein is een heerlijk en smaakvol Aziatisch gerecht. Sappige stukjes kip worden geroerbakt met knapperige groenten en malse noedels in een verrukkelijke sojasaus.
Ingrediënten
- 1 pak(ken) Egg Noodle thin "Lucullus" 200gr
- 150 gram Sojabonen gepeld "Umai" 400gr
- 300 gram kipfilet
- 150 gram broccoli
- 100 gram witte kool
- 1 stuk(s) ui
- 5 teentje(s) knoflook
Saus
- 2 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 2 eetlepel(s) Dark Soy Sauce "Lee Kum Lee" 150gr
- 1 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
- 1 eetlepel(s) Mirin "Mizkan" 150ml
- 0,5 theelepel(s) White Pepper Powder "Lucullus" 45gr
- 1 theelepel(s) suiker
- 2 eetlepel(s) water
Instructies
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
- Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus (sojasaus, dark soy sauce, oestersaus, mirin, witte peper, suiker en water). Zet de saus opzij.
- Snijd alle groentes naar gewenste grootte. Hak de knoflook fijn.
- Kook de broccoli en edamame bonen in kokend water gedurende 4 minuten, spoel vervolgens af met koud water en laat uitlekken.
- Verhit een wokpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Roerbak de kipfiletreepjes tot ze een mooie kleur krijgen.
- Voeg de witte kool, broccoli, uien, knoflook en edamame bonen toe aan de wokpan en roerbak alles samen tot de groenten gaar zijn.
- Voeg de gekookte noodles toe aan de wokpan en giet de saus eroverheen. Roerbak alles nog ongeveer 1 minuut, zodat de smaken goed mengen.
- Serveer de Chicken Soy Sauce Chow Mein in een schaal en geniet ervan! Tip: Garneer indien gewenst met wat sesamzaadjes en fijngehakte lente-uitjes voor extra smaak en kleur.