Thaise Sticky Beef
Thaise Sticky Beef is een heerlijk gerecht uit de Thaise keuken dat de perfecte balans tussen zoet, hartig en pittig biedt. Het gerecht is gemaakt van malse reepjes rundvlees die worden gemarineerd in een smaakvolle saus op basis van ingrediënten zoals sojasaus, mirin en bruine suiker. Deze saus geeft het gerecht zijn kenmerkende kleverige textuur en rijke smaak.
Ingrediënten
- 200 gram Thai jasmin rice "aroy'd" 1kg
- 3 eetlepel(s) Zonnebloemolie 'Umai' 15L
- 200 gram biefstuk reepjes
- 1,5 eetlepel(s) maïzena
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 centimeter verse gember
- 2 stuk(s) lente-ui
- 3 stuk(s) broccolini
- 1 stuk(s) rode peper
Saus
- 4 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 2 eetlepel(s) licht bruine basterd suiker
- 1 eetlepel(s) Mirin "Mizkan" 150ml
- 4 eetlepel(s) water
Instructies
- Zet een pan met 300 ml water op. Als het water kookt, doe je de rijst in de pan. Zet het vuur wat lager. Kook de rijst 15 minuten, let op: laat het deksel van de pan zitten. Haal na 15 minuten de pan van het vuur en laat de rijst nastomen.
- Doe de biefstukreepjes in een kom. Voeg de maïzena toe en meng goed, zodat het vlees gelijkmatig bedekt is. Laat het vlees ongeveer 10 minuten marineren.
- Snijd de broccolini in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Snijd het groene gedeelte van de lente ui in dunne ringen. Snijd het witte gedeelte van de lente ui in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de rode peper in plakjes. Hak de knoflook en gember fijn.
- Maak een saus van de sojasaus, water, bruine suiker en mirin.
- Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg het gemarineerde vlees toe en roerbak tot het bruin en net gaar is. Haal het vlees uit de pan en zet het opzij.
- Voeg nog 1 eetlepel plantaardige olie toe aan de pan. Voeg de knoflook, gember, rode peper,broccolini en het witte deel van de lente-uitjes toe. Roerbak ongeveer 1-2 minuten, tot ze geurig zijn.
- Voeg de saus toe aan de pan. Roer goed om de saus te combineren en laat het sudderen op laag vuur tot de saus iets is ingedikt.
- Voeg het gebakken vlees toe aan de saus en roer alles goed door, zodat het vlees volledig is bedekt met de saus.
- Verdeel de gekookte rijst over 2 borden (of meer, afhankelijk van het gewenste aantal porties). Leg de Thaise sticky Beef over de gekookte rijst. Garneer het gerecht met de resterende lente-ui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!