
Okonomiyaki Met Black Tiger
Servings: 2
Okonomiyaki met Black Tiger is een verrukkelijke Japanse hartige pannenkoek die de zachte textuur en zoete smaak van Black Tiger-garnalen combineert met knapperige witte kool, sappige paprika, en smaakvolle bosui.
Ingrediënten
- 2 stuk(s) Surimi crabsticks "umai" 18cm 500gr
- 100 gram Black tiger 31/40 pnd iqf 1kg
- 50 milliliter Sojasaus "umai" 330ml
- 4 eetlepel(s) Tonkatsu saus "bull-dog" 300ml
- 4 eetlepel(s) Japanse mayo "kewpie" 500gr
- 2 eetlepel(s) White sesame seeds roasted "foreway" 100gr
- 140 gram Tempura mix 1kg
- ¼ stuk(s) witte kool
- 1/2 stuk(s) paprika
- 1/2 stuk(s) wortel
- 2 stengel(s) bosui
- 1 theelepel(s) zout
- 130 milliliter water
- 2 stuk(s) eieren
Instructies
Snijd de witte kool in blokjes, de paprika en wortel in reepjes en de bosui in dunne ringen. Zet een beetje van de gesneden bosui apart voor de garnering.
Snijd de crabstick en black tiger garnalen in kleine stukjes.
Meng de tempura mix, zout, water, sojasaus en 2 eieren in een kom. Roer tot een glad beslag.
Voeg de gesneden groenten en zeevruchten toe aan het beslag. Meng alles goed door elkaar.
Verhit 3 eetlepels olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de helft van het mengsel toe en druk het aan tot een platte pannenkoek. Bak ongeveer 5 minuten met het deksel op de pan. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat.
Draai na 5 minuten de okonomiyaki om. Bak nog eens 5 minuten met het deksel op de pan. Verplaats de okonomiyaki naar een bord.- Herhaal stap 5 en 6 met de andere helft van het beslag.
- Serveer de okonomiyaki op een plat bord. Verdeel Kewpie mayo en Tonkatsu saus over beide okonomiyaki. Bestrooi met sesamzaadjes en de overgebleven bosui.






