Okonomiyaki Met Black Tiger
Okonomiyaki met Black Tiger is een verrukkelijke Japanse hartige pannenkoek die de zachte textuur en zoete smaak van Black Tiger-garnalen combineert met knapperige witte kool, sappige paprika, en smaakvolle bosui.
Ingrediënten
- 2 stuk(s) Surimi crabsticks "umai" 18cm 500gr
- 100 gram Black tiger 31/40 pnd iqf 1kg
- 50 milliliter Sojasaus "umai" 330ml
- 4 eetlepel(s) Tonkatsu saus "bull-dog" 300ml
- 4 eetlepel(s) Japanse mayo "kewpie" 500gr
- 2 eetlepel(s) White sesame seeds roasted "foreway" 100gr
- 140 gram Tempura mix 1kg
- ¼ stuk(s) witte kool
- 1/2 stuk(s) paprika
- 1/2 stuk(s) wortel
- 2 stengel(s) bosui
- 1 theelepel(s) zout
- 130 milliliter water
- 2 stuk(s) eieren
Instructies
- Snijd de witte kool in blokjes, de paprika en wortel in reepjes en de bosui in dunne ringen. Zet een beetje van de gesneden bosui apart voor de garnering.
- Snijd de crabstick en black tiger garnalen in kleine stukjes.
- Meng de tempura mix, zout, water, sojasaus en 2 eieren in een kom. Roer tot een glad beslag.
- Voeg de gesneden groenten en zeevruchten toe aan het beslag. Meng alles goed door elkaar.
- Verhit 3 eetlepels olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de helft van het mengsel toe en druk het aan tot een platte pannenkoek. Bak ongeveer 5 minuten met het deksel op de pan. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat.
- Draai na 5 minuten de okonomiyaki om. Bak nog eens 5 minuten met het deksel op de pan. Verplaats de okonomiyaki naar een bord.
- Herhaal stap 5 en 6 met de andere helft van het beslag.
- Serveer de okonomiyaki op een plat bord. Verdeel Kewpie mayo en Tonkatsu saus over beide okonomiyaki. Bestrooi met sesamzaadjes en de overgebleven bosui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!