Sushirijst
Thuis sushirijst maken? Met deze stappen maak je de perfecte rijst.
Equipment
- 1 kookpan
- 1 grote kom
- 1 spatel
Ingrediënten
- 500 gram Sushirijst"Obento"
- 165 milliliter SushiAzijn "Otafuku"
- 100 gram Konbu optioneel
- 750 milliliter water
Instructies
- Zet een vergiet in een grote kom en doe daar de rijst in.
- Laat de kom vol lopen met koud water.
- Was de rijst door met uw vingertoppen rustig door de rijst te roeren. Doe dit voorzichtig, anders kunnen de korrels breken.
- Giet het troebele water af en herhaal de voorgaande stappen 4 tot 5 keer.
- Haal het vergiet uit de kom en laat de rijst 10 minuten uitlekken.
- Doe de rijst, konbu en water in een kookpan met deksel.
- Kook de rijst 12 minuten op middelhoog vuur.
- Zet het vuur uit en laat de rijst 20 minuten staan. Haal de deksel niet van de pan, maar laat de rijst stomen.
- Schep de rijst uit de pan in een kom en verwijder de konbu.
- Giet de rijstazijn via een spatel op de rijst om het zo goed mogelijk te verdelen.
- Maak voorzichtige snijbewegingen met de spatel door de rijst zodat alle rijstkorrels evenveel azijn opnemen.
- Spreid de rijst uit over de bodem en laat 5 minuten rusten.
- Schep alle rijst voorzichtig om zodat de azijn nog 1 keer door het rijst zakt.
- De sushirijst is klaar zodra de temperatuur aanvoelt als uw eigen lichaamstemperatuur of bewaar de rijst tot gebruik onder een vochtige, schone doek op kamertemperatuur.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!