Umai DIY - Surf & Turf

Surf & Turf

Gebraden runder diamanthaas met reuze Black Tiger garnalen, aardappel-rucolapuree, witlof en jus met balsamico stroop.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 250 gram runder diamanthaas
  • 4 stuks Black Tiger garnalen (6/8)
  • 125 gram aardappelpuree
  • 60 gram rucola
  • 1 stuk(s) witlof
  • 100 ml balsamico jus
  • 25 gram roomboter
  • 2 eetlepels aardappelcroutons

Zelf toevoegen

  • scheut olijfolie
  • snufje zout & peper

Video

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd de witlof in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de rucola grof, maar houd en paar takjes apart voor de garnering.
  • Breng het vlees op smaak met zout en peper. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak het vlees, de Black Tiger garnalen en de witlof aan beide kanten goudbruin. Haal de witlof en de Black Tigers uit de pan. Voeg de boter toe in de pan en bak het vlees nog eens 2 minuten aan beide kanten. Haal het vlees ook uit de pan en laat op een bordje rusten in aluminiumfolie.
  • Doe olijfolie in een steelpan en bak de rucola kort tot het slinkt. Voeg de aardappelpuree toe en warm op, op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  • Warm de jus op in een klein pannetje of in een kommetje in de magnetron. Leg nu het vlees, de witlof en de blacktigers in een ovenschaal en plaats in de oven voor 4 minuten.
  • Haal het vlees, de witlof en de Black Tiger garnalen uit de oven en snijd het vlees in plakken van 1 centimeter.

Opmaak

  • Verdeel de puree over 2 borden en leg het vlees erop. Plaats nu de Black Tiger garnalen op het vlees en leg de witlof kwarten er tegenaan. Garneer met de jus, rucola takjes en aardappelcroutons.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!