Sticky Pork Belly Buns
Sticky Pork Belly Buns is een heerlijk Aziatisch geïnspireerd gerecht dat een perfecte balans biedt tussen zoet, hartig en knapperig.
Ingrediënten
- 6 stuk(s) Bao Buns "Shirakiku" 10x50gr
- 450 gram buikspek
- 1/2 stuk(s) komkommer
- 1 stuk(s) kleine rode ui
- 60 gram wortel
- 350 milliliter zoetzuur
Glazuur
- 2 eetlepel(s) donkere sojasaus
- ½ theelepel(s) gember
- 1 theelepel(s) knoflook
- 1 stuk(s) Spaanse peper
- 2 eetlepel(s) honing
- 1 eetlepel(s) suiker
Instructies
- Snijd het buikspek in gelijke stukken en kruid naar smaak met zout en peper.
- Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer en wortel ook dun en voeg de gesneden groenten samen met de zoetzuur toe in een kom.
- Snijd de koflook en gember fijn.
- Meng alle ingrediënten voor het sticky glazuur in een kom.
- Verhit olie in een pan op middelhoog vuur en bak het buikspek aan beide kanten gedurende 3-5 minuten tot het mooi bruin is (de baktijd hangt af van de dikte van het spek).
- Zet het vuur lager en voeg het glazuurmengsel toe aan de pan.
- Laat het spek langzaam sudderen tot het glazuur donker en plakkerig wordt.
- Warm de bao buns op in de magnetron gedurende 30 seconden. Let op: verwarm 1 zakje per keer. Controleer na 30 seconden of ze klaar zijn, afhankelijk van de instellingen van je magnetron.
- Open de buns en beleg ze met het buikspek en de zoetzure groentemix. Optioneel: garneer met sesam en bosui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!