Sticky Pork Belly Buns

Sticky Pork Belly Buns is een heerlijk Aziatisch geïnspireerd gerecht dat een perfecte balans biedt tussen zoet, hartig en knapperig.
Gang Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 6 stuk(s) Bao Buns "Shirakiku" 10x50gr
  • 450 gram buikspek
  • 1/2 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) kleine rode ui
  • 60 gram wortel
  • 350 milliliter zoetzuur

Glazuur

  • 2 eetlepel(s) donkere sojasaus
  • ½ theelepel(s) gember
  • 1 theelepel(s) knoflook
  • 1 stuk(s) Spaanse peper
  • 2 eetlepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) suiker

Instructies
 

  • Snijd het buikspek in gelijke stukken en kruid naar smaak met zout en peper.
  • Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer en wortel ook dun en voeg de gesneden groenten samen met de zoetzuur toe in een kom.
  • Snijd de koflook en gember fijn.
  • Meng alle ingrediënten voor het sticky glazuur in een kom.
  • Verhit olie in een pan op middelhoog vuur en bak het buikspek aan beide kanten gedurende 3-5 minuten tot het mooi bruin is (de baktijd hangt af van de dikte van het spek).
  • Zet het vuur lager en voeg het glazuurmengsel toe aan de pan.
  • Laat het spek langzaam sudderen tot het glazuur donker en plakkerig wordt.
  • Warm de bao buns op in de magnetron gedurende 30 seconden. Let op: verwarm 1 zakje per keer. Controleer na 30 seconden of ze klaar zijn, afhankelijk van de instellingen van je magnetron.
  • Open de buns en beleg ze met het buikspek en de zoetzure groentemix. Optioneel: garneer met sesam en bosui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!