Pad Thai

Pad Thai is een heerlijk en kenmerkend Thais roerbakgerecht dat de perfecte balans vindt tussen zoet, zuur, zout en pittig.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram Rice Noodles 3mm "Bamboo Tree" 400gr
  • 200 gram Black Tiger 16/20 HLSO EP IQF 1kg
  • 100 gram tofu
  • 20 gram bieslook
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) sjallot
  • Chili flakes
  • 100 gram taugé
  • 1 stuk(s) limoen
  • 75 gram geroosterde pinda’s

Saus

  • 2 ½ eetlepel(s) Fish Sauce "Flying Lion" 300ml
  • 45 gram basterd suiker
  • 4 eetlepel(s) water
  • 4 ½ eetlepel(s) tamarindepasta

Instructies
 

  • Begin met het smelten van suiker in een pan op middelhoog vuur, roer constant totdat het een donkerdere kleur krijgt. Voeg water, vissaus en de tamarindepasta toe aan de pan. Breng de saus aan de kook en zet het vuur uit.
  • Kook de noedels gedurende 3 minuten in heet water en stop het kookproces door ze in een kom met koud water te plaatsen.
  • Snijd de knoflook, sjalot, tofu en bieslook. Meng de gesneden knoflook, sjalot en tofu met chilivlokken in een kom. Bewaar de bieslook voor later.
  • Bak de Black Tiger garnalen in een pan tot ze roze kleuren. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
  • Voeg olie toe aan dezelfde pan en bak de gesneden knoflook, sjalot en tofu.
  • Verhoog het vuur en voeg de noedels en de zelfgemaakte saus uit stap 1 toe. Roer tot de saus goed is opgenomen.
  • Verlaag het vuur en voeg de garnalen, de helft van taugé, bieslook en de pinda's toe. Draai het vuur uit en meng alles goed.
  • Serveer het gerecht met limoen, de overgebleven taugé, bieslook en pinda's.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!