Sri Lankaanse Curry
Sri Lankaanse Curry is een populair gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Indonesische culinaire tradities. De combinatie van de sappige kip en de kruidige marinade maakt dit gerecht een geliefde keuze voor liefhebbers van pittig eten.
Ingrediënten
- 200 gram Thai Jasmin Rice "Aroy'D" 1kg
- 350 gram kipfilet
- 1 theelepel(s) zout
- 1 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 100 milililter Kokosmelk "Aroy'D" 400ml
- 1 eetlepel(s) rijstazijn
- 1 theelepel(s) Black Pepper Powder "Lucullus" 45gr
- 1 theelepel(s) Curry Djawa Powder "Lucullus" 35gr
- 1 stuk(s) grote ui
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 centimeter gember
- 1 stengel(s) citroengras
- 1 stengel(s) bosui
- 1 stuk(s) rode peper
- Olie om in te bakken
Instructies
- Snij de kip in blokjes van 2-3 centimeter.
- Marineer de kipblokjes met zout, zwarte peper, kerriepoeder, sojasaus en rijstazijn. Laat het minstens 15-20 minuten intrekken.Tip: Pas de hoeveelheid zwarte peper aan naar smaak. Als je van pittig houdt, kun je meer zwarte peper toevoegen.
- Spoel de jasmijnrijst grondig onder koud water totdat het spoelwater helder is. Doe de rijst in een pan en voeg 300 milliliter water toe. Breng aan de kook, roer een keer, zet het vuur laag en dek af met een deksel. Laat 15-20 minuten sudderen tot al het water is opgenomen en de rijst gaar is. Haal van het vuur en laat nog 5 minuten rusten met het deksel erop.
- Snijd de ui en bosui in dunne ringen. Kneus de stengel citroengras door er met de achterkant van een mes op te slaan om de smaken vrij te laten komen. Rasp de knoflook, gember, citroengras en rode peper. Heb je geen rasp? Snij het zo fijn mogelijk.
- Verhit een scheut olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en bak deze tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de fijngehakte knoflook en gember toe aan de pan en bak deze kort mee tot ze geurig zijn, ongeveer 1-2 minuten.
- Voeg de gekneusde citroengrasstengel en de kerrieblaadjes toe aan de pan en roer alles goed door.
- Voeg de gemarineerde kipblokjes toe aan de pan en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten. Zorg ervoor dat de kip rondom goed dichtgeschroeid is.
- Voeg de kokosmelk en rode peper ringen toe. Roer goed door en laat het geheel nog 3-5 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen en de saus iets kan indikken. Pas de hoeveelheid rode peper aan naar je voorkeur voor pittigheid.
- Verwijder de citroengrasstengel voor het serveren. Serveer de peperkip warm met rijst. Garneer met de gesneden bosui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!