Zalmfilet met Romige Gnocchi

Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Zalmfilet met romige gnocchi is een verrukkelijk gerecht dat de verfijnde smaak van zalm combineert met de rijke, fluweelzachte textuur van gnocchi in een romige saus.

Ingrediënten

Zalm

  • 300 gram Zalmfilet huidloos
  • 1 theelepel(s) Paprika Powder "Lucullus" 40gr
  • 1 theelepel(s) Mexican Oregano "Xatze" 142gr
  • ½ theelepel(s) Garlic Powder "Lucullus" 40gr
  • ½ theelepel(s) Chili Powder Chipotle "Xatze" 50gr
  • ½ eetlepel(s) Olijfolie "Lydia" 1l
  • 1 eetlepel(s) ongezouten boter
  • Zout en peper naar smaak

Gnocchi

  • 400 gram gnocchi
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1/4 theelepel(s) Chili vlokken naar smaak
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 350 milliliter kippenbouillon
  • 100 gram roomkaas
  • 1 theelepel(s) verse basilicum
  • 100 gram spinazie

Instructies

  • Meng de paprikapoeder, oregano, knoflookpoeder, chipotle poeder, zout en peper in een kom. Kruid de zalmfilets aan alle kanten met het kruidenmengsel.
  • Snijd of pers de knoflook fijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de zalmfilets ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten. Voeg de ongezouten boter toe en bak nog 1 minuut aan alle kanten.
  • Haal de zalm uit de pan en houd deze warm door af te dekken met folie of in de oven op 60°C te plaatsen.
  • Voeg de fijngesneden knoflook en chili vlokken toe aan dezelfde pan en bak op laag tot middelhoge hitte tot de knoflook licht begint te kleuren.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog maximaal 1 minuut mee.
  • Voeg de kippenbouillon en roomkaas toe aan de pan, en roer goed door tot de roomkaas is gesmolten en de saus een geheel vormt.
  • Voeg de gnocchi toe aan de saus en kook deze 3-5 minuten, of tot ze gaar zijn. Tip: Voeg wat water toe als de saus te dik wordt.
  • Voeg de verse basilicum en spinazie toe, en roer tot de spinazie is geslonken.
  • Serveer de gnocchi met saus samen met de gebakken zalm.