
Zalmfilet met Romige Gnocchi
Porties: 2
Zalmfilet met romige gnocchi is een verrukkelijk gerecht dat de verfijnde smaak van zalm combineert met de rijke, fluweelzachte textuur van gnocchi in een romige saus.
Ingrediënten
Zalm
- 300 gram Zalmfilet huidloos
- 1 theelepel(s) Paprika Powder "Lucullus" 40gr
- 1 theelepel(s) Mexican Oregano "Xatze" 142gr
- ½ theelepel(s) Garlic Powder "Lucullus" 40gr
- ½ theelepel(s) Chili Powder Chipotle "Xatze" 50gr
- ½ eetlepel(s) Olijfolie "Lydia" 1l
- 1 eetlepel(s) ongezouten boter
- Zout en peper naar smaak
Gnocchi
- 400 gram gnocchi
- 3 teentje(s) knoflook
- 1/4 theelepel(s) Chili vlokken naar smaak
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 350 milliliter kippenbouillon
- 100 gram roomkaas
- 1 theelepel(s) verse basilicum
- 100 gram spinazie
Instructies
- Meng de paprikapoeder, oregano, knoflookpoeder, chipotle poeder, zout en peper in een kom. Kruid de zalmfilets aan alle kanten met het kruidenmengsel.
- Snijd of pers de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de zalmfilets ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten. Voeg de ongezouten boter toe en bak nog 1 minuut aan alle kanten.
- Haal de zalm uit de pan en houd deze warm door af te dekken met folie of in de oven op 60°C te plaatsen.
- Voeg de fijngesneden knoflook en chili vlokken toe aan dezelfde pan en bak op laag tot middelhoge hitte tot de knoflook licht begint te kleuren.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak nog maximaal 1 minuut mee.
- Voeg de kippenbouillon en roomkaas toe aan de pan, en roer goed door tot de roomkaas is gesmolten en de saus een geheel vormt.
- Voeg de gnocchi toe aan de saus en kook deze 3-5 minuten, of tot ze gaar zijn. Tip: Voeg wat water toe als de saus te dik wordt.
- Voeg de verse basilicum en spinazie toe, en roer tot de spinazie is geslonken.
- Serveer de gnocchi met saus samen met de gebakken zalm.