Romige pasta met garnalen

Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 250 gram Black Tiger Garnalen
  • 200 gram spaghetti
  • 1 stuk(s) courgette
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 milliliter kookroom
  • 3 stuk(s) tomaten
  • 1 theelepel(s) Mexican Oregano "Xatze" 142gr
  • Olijfolie "Lydia" 1l
  • peper en zout

Video

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de courgette in halve maantjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de courgette in de oven gedurende 10-12 minuten. Breng intussen een pan met water aan de kook.
  • Hak of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat en ui in kleine blokjes.
  • Kook de spaghetti 11 minuten.
  • Bak de garnalen in een pan gedurende 3-4 minuten tot ze lichtroze zijn. Haal ze daarna uit de pan en zet apart.
  • Gebruik dezelfde pan om de knoflook kort te bakken. Voeg daarna de ui en tomaat toe, en breng op smaak met peper, zout, en oregano. Schenk de kookroom erbij en roer alles goed door.
  • Meng de gekookte spaghetti door de saus.
  • Serveer de spaghetti in diepe borden en garneer met de geroosterde courgette en garnalen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!