Zwarte peperkip
Ingrediënten
- 200 gram Basmati Rice "Palmier" 1kg
- 250 gram kipfijfilet
- 1 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 1 eetlepel(s) maizena
- 1 centimeter gember
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) paprika
- 75 gram taugé
- 1 stuk(s) bosui
Woksaus
- 2 eetlepel(s) honing
- 1 eetlepel(s) rijstazijn
- 1 theelepel(s) Black Pepper Powder "Lucullus" 45gr
- 2 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 1 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
Video
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook voor de rijst.
- Snijd de kipdijfilet in blokjes en meng in een kom met 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel maizena. Zet opzij.
- Doe de gesneden blokjes kipdijfilet in een kom en voeg hier 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel maizena aan toe. Roer goed door en zet opzij.
- Pers of snij de knoflook fijn. Snij de gember fijn. Snijd de ui in halve ringen, de paprika in reepjes en de bosui in dunne ringetjes.
- Meng voor de woksaus 2 eetlepels honing, 1 eetlepel rijstazijn, 1 theelepel zwarte peper, 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel oestersaus. Roer goed door.
- Kook de jasmijnrijst voor _ minuten.
- Verhit olie in een wokpan. Bak de knoflook en gember kort, voeg vervolgens de kip toe en bak tot deze goudbruin is.
- Voeg de uienringen en paprikareepjes toe en bak 3-4 minuten.
- Doe de taugé en woksaus erbij. Roer goed door en laat de saus iets indikken.
- Serveer de kip met zwarte peper samen met de gekookte rijst.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!