Mosselen
Gekookte mosselen zijn een populaire zeevruchtendelicatesse die bekendstaat om hun zachte textuur en heerlijke smaak. Mosselen behoren tot de schelpdierenfamilie en worden veelal gevonden in zoutwateromgevingen zoals kustgebieden.
Ingrediënten
- 2 kilo verse mosselen
- 250 gram mosselgroenten
- 1 zakje(s) Premier mosselkruiden
- 1 flesje(s) Blond bier
Instructies
- Begin met het schoonmaken van de mosselen. Borstel de schelpen onder koud stromend water om vuil en gruis te verwijderen. Verwijder mosselen met gebarsten of open schelpen en gooi ze weg.
- Verhit een grote pan of mosselpan op middelhoog vuur. Voeg de mosselgroenten toe en bak ze gedurende ongeveer 3 minuten, totdat ze zacht beginnen te worden.
- Giet het blonde bier in de pan. Verhoog het vuur naar hoog en breng de vloeistof aan de kook.
- Zodra de vloeistof kookt, voeg je de schoongemaakte mosselen en mosselkruiden toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en dek de pan af met een deksel. Laat de mosselen stomen gedurende ongeveer 5-7 minuten, totdat de schelpen open zijn gegaan. Gooi mosselen die niet zijn geopend na het koken weg.
- Haal de pan van het vuur. Schep de mosselen voorzichtig nog een keer om de smaken te combineren.
- Serveer de mosselen in diepe kommen en schep wat van het kookvocht eroverheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!