Korean Bibimbap

Koreaanse bibimbap is een heerlijk en kleurrijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in Korea. Het woord "bibimbap" betekent letterlijk "gemengde rijst" in het Koreaans, en dat is precies wat dit gerecht zo bijzonder maakt. Het wordt vaak geserveerd met gochujang, een pittige Koreaanse chilipasta, die een krachtige smaak en een beetje pit aan het gerecht toevoegt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Koreaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram Pandan rice ''mali flower'' 1kg
  • 2 theelepel(s) Shiragiku Azijn "Mizkan" 150ml
  • 1 eetlepel(s) Gochujang Hot Pepper Paste "Sempio"
  • 1 eetlepel(s) Sesame Oil Pure "Foreway" 185ml
  • 2 eetlepel(s) Bulgogi marinade sauce "sempio" 300gr
  • 200 gram biefstukpuntjes
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 theelepel(s) suiker
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 halve wortel
  • 1 halve rode paprika
  • 1 halve courgette
  • 100 gram tauge
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Begin met het spoelen van de rijst onder koud water totdat het water helder is. Breng een pan met voldoende water aan de kook. Voeg de rijst toe aan de pan en breng het opnieuw aan de kook. Zodra het water kookt, dek de pan af en laat de rijst ongeveer 10 minuten koken. Giet vervolgens het water af, doe de rijst terug in de pan, dek af en laat het 10 minuten rusten.
  • Marineer de biefstukpuntjes in de bulgogi marinade.
  • Snijd de wortel in dunne reepjes, de courgette in halve ringen, de paprika in reepjes en hak de knoflook fijn.
  • Maak de saus door gochujang, suiker, sesamolie en rijstazijn te mengen. Combineer alle ingrediënten goed. Zet de saus opzij, want deze wordt gebruikt bij de laatste stap.
  • Verhit olie in een wokpan en bak de groenten een voor een. Breng elke groente op smaak met peper en zout. Zet de gebakken groenten apart, want deze wordt gebruikt bij de laatste stap.
  • Verhit een wok op hoog vuur zonder olie en laat deze goed opwarmen. Bak de biefstukreepjes samen met de marinade en knoflook gedurende 3-4 minuten, totdat ze aan alle kanten bruin zijn (let op: het kan spetteren!). De binnenkant van de biefstukreepjes mag nog rosé zijn.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak twee spiegeleieren.
  • Verdeel de gekookte rijst over twee borden (of meer, afhankelijk van het gewenste aantal porties). Leg de groenten en biefstukpuntjes naast elkaar op de rijst. Verdeel wat van de gochujang saus over de groenten (de saus kan pittig zijn). Garneer het gerecht met een spiegelei en sesamzaadjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!