Asian Beef Tortilla
Asian Beef Tortilla is een heerlijk gerecht dat de smaken van Azië en Mexico combineert. Het bestaat uit runder gehakt met een rijke Aziatische saus. Het vlees wordt vervolgens gebakken met een verscheidenheid aan kleurrijke groenten, zoals tomaat en ui, waardoor het gerecht een knapperige textuur en een scala aan smaken krijgt.
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) Gochujang hot pepper paste "sempio" 500gr
- 1 eetlepel(s) Sweet soy sauce (ketjap) "abc" 275ml
- 4 eetlepel(s) Sriracha mayo "flying goose" 455ml
- 250 gram runder gehakt
- 6 stuk(s) mini tortilla's
- 1 stuk(s) rode ui
- 2 stuk(s) tomaat
- 2 teentje(s) knoflook
- 15 gram peterselie
Instructies
- Snijd de ui in tweeën. Snijd de ene helft in dunne halve ringen en de andere helft in kleine blokjes. Snijd één tomaat in kleine blokjes en de andere tomaat in dunne halve ringen. Hak de knoflook fijn en snijd de peterselie fijn. Meng het gehakt met de blokjes tomaat, rode ui, gehakte knoflook, peterselie, zoete sojasaus en gochujang.
- Vorm het gehaktmengsel tot 6 gelijke bolletjes.
- Verdeel één bolletje gehaktmengsel over één tortilla.
- Verhit olie in een braadpan of koekenpan en begin met het bakken van de tortilla met het vlees naar beneden.
- Draai de tortilla na ongeveer 3 minuten om en bak nog 3 minuten op de andere kant.
- Vul de tortilla met de uienringen en tomatenringen. Verdeel wat sriracha-mayonaise over de tortilla.
- Vouw de tortilla dicht en verdeel 3 tortilla's per persoon op een bord (of minder, afhankelijk van het gewenste aantal porties).
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!