Indiase Curry

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram Basmati Rice "Palmier" 1kg
  • 250 gram kipfilet
  • 200 milliliter Kokosmelk "Aroy'D" 400ml
  • 1 eetlepel(s) Gochujang Hot Pepper Paste "Sempio" 170gr of vervang door een eetlepel tomatenpuree als je niet van pittig houdt
  • 150 gram Zoete Maiskorrels "umai" 425ml
  • 75 gram Bundelzwam wit
  • 1 stuk(s) venkel
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 centimeter gember
  • 1 theelepel(s) mosterdzaadjes
  • 1/2 theelepel(s) kurkumapoeder
  • 1 stuk(s) groente bouillonblokje

Video

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in reepjes. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook en gember fijn. Snijd de venkel in vieren, verwijder het hart en snijd in reepjes. Verwijder de onderkant van de bundelzwammen en haal de zwammetjes uit elkaar. Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes.
  • Breng water aan de kook voor de rijst.
  • Verhit olie in een pan en bak de ui, knoflook, gember, mosterdzaadjes en kurkumapoeder kort. Voeg de kipfilet toe en bak tot deze gaar is.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de venkel en bundelzwammen toe aan de pan en bak 3-4 minuten mee. Voeg het bouillonblokje en de gochujang toe, bak kort mee en voeg dan de mais en kokosmelk toe. Laat het geheel 8-10 minuten pruttelen tot de saus indikt.
  • Giet de rijst af en serveer met de kip en saus.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!