Mexicaanse Pasta
Ingrediënten
- 200 gram pipe rigate pasta
- 250 gram gehakt
- 100 gram Zoete Maïskorrels "umai" 425ml
- 1 eetlepel(s) knoflookpoeder
- 2 eetlepel(s) fajita-kruiden
- 1 eetlepel(s) honing
- 1 stuk(s) ui
- 3 teentje(s) knoflook
- 60 gram mozzarella
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 300 milliliter kippenbouillon
- 120 milliliter kookroom
- zout & peper naar smaak
- chilivlokken naar smaak
- gedroogde peterselie naar smaak
Video
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Snij de ui en knoflook fijn.
- Bak het gehakt in een pan op middelhoog vuur. Voeg knoflookpoeder en fajita-kruiden toe en bak tot het gehakt bruin is.
- Voeg de ui toe aan het gehakt en fruit dit mee tot de ui glazig is.
- Voeg de fijngesneden knoflook, tomatenpuree, honing en zoete maïskorrels toe aan de pan. Roer goed door en laat een paar minuten meebakken.
- Voeg de kippenbouillon en kookroom toe. Laat het mengsel sudderen en indikken tot de saus een wat dikkere consistentie heeft.
- Voeg de gekookte pasta en mozzarella toe aan de pan. Roer goed door tot de mozzarella is gesmolten en alles goed gemengd is.
- Serveer de pasta op een bord en garneer met chilivlokken en gedroogde peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!