Hoisin Geglazuurde Pekingduck Met Mini-tortilla’s
Hoisin Geglazuurde Pekingeend met Mini Tortilla's is een heerlijk fusiongerecht dat de rijke smaken van de Chinese keuken samenbrengt met een leuke twist. Pekingeend, bekend om zijn knapperige huid en sappige vlees, wordt op traditionele wijze bereid, gemarineerd in een mengsel van hoisinsaus, sojasaus en honing.
Ingrediënten
- 200 gram Pekingeend 580/650 1st
- 3,5 eetlepel(s) Hoisinsaus "Lee Kum Kee" 397gr
- 1,5 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 20 gram Crispy Onions 200gr
- 6 stuk(s) mini tortilla
- 50 gram mayonaise
- 2 eetlepel(s) honing
- 1 stuk(s) wortel
- 1 stuk(s) knoflook teen
- 1 stuk(s) komkommer
- 2 stuk(s) lente-ui
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de pekingduck in reepjes.
- Rasp de wortel op een grove rasp. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Snijd de komkommer in stukjes van 5 cm, vervolgens in dunne reepjes.
- Meng de helft van de hoisinsaus en mayonaise in een kleine kom om de dressing te maken.
- Wikkel ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3-4 minuten in de oven.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de reepjes pekingduck toe en bak ongeveer 5 minuten. Zet het vuur laag en voeg de sojasaus, de helft van de hoisinsaus en honing toe. Bak tot serveren.
- Doe de gesneden groenten in aparte kommetjes. Zet alles op tafel met de tortilla's. Iedereen kan zijn eigen tortilla's vullen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!