Chinese Garlic Ginger Beef Met Zoete Mais Fried Rice
Chinese Garlic ginger beef met zoete mais fried rice is een heerlijk fusion gerecht dat gedurfde smaken van de Chinese keuken combineert met een vleugje zoetigheid. Mals rundvlees, gemarineerd in een mengsel van knoflook en gember, wordt perfect geroerbakt voor een hartige en licht pittige smaakervaring.
Ingrediënten
- 200 gram Thai jasmin rice "aroy'd" 1kg
- 2 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 125 gram Zoete Maiskorrels "Umai" 425ml
- 1 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 200 gram biefstuk reepjes
- 1 stuk(s) wortel
- 1 stuk(s) groene paprika
- 1 stengel(s) lente-ui
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) gember
- 1 eetlepel(s) honing
- 1 stuk(s) ei
Instructies
- Zet een pan met 300 ml water op. Als het water kookt, doe je de rijst in de pan. Zet het vuur wat lager. Kook de rijst 15 minuten, let op: laat het deksel van de pan zitten. Haal na 15 minuten de pan van het vuur en laat de rijst nastomen.
- Rasp de gember fijn terwijl de rijst kookt. Rasp de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers). Meng in een middelgrote kom gember, 1/2 teentje knoflook, 30 ml sojasaus en honing. Voeg naar smaak een snufje zouten peper toe. Voeg biefstukreepjes toe aan het mengsel en roer alles goed door.
- Spoel de suikermaïs af. Snijd de wortel en paprika fijn in blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
- Verhit in een grote koekenpan een scheutje olie op middelhoog vuur. Voeg de maïs, wortel, paprika en 1/2 lente-ui toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg rijst en resterende knoflook toe en meng.
- Schuif de rijst aan de kant van de koekenpan en voeg een scheutje olie toe. Breek het ei en bak 30 seconden, roer met een lepel door de rijst. Voeg de resterende sojasaus toe en meng. Doe in een grote kom, dek af en houd warm.
- Veeg de braadpan schoon, voeg een beetje olie toe en zet terug op hoog vuur. Pak het vlees met een tang, doe overtollige marinade terug in de kom, voeg toe aan de braadpan en bak, al roerend, tot het gaar is, ongeveer 2 minuten. Giet het knoflook-gembermengsel uit de kom en kook tot het bubbelt, voor ongeveer 30 seconden.
- Verdeel de mais gebakken rijst in kommen en bedek met Chinese knoflook-gember beef en eventuele saus uit de pan. Strooi de resterende lente-uitjes erover.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!