Gefrituurde Ponzu-Oesters

Gang: Voorgerecht
Recept categorie: Feestdagen, Snacks
Porties: 4
Laat de feestelijke sfeer in je keuken tot leven komen met onze overheerlijke Gefrituurde Ponzu-Oesters, een verrassend voorgerecht dat je gasten zal betoveren tijdens de feestdagen.

Ingrediënten

  • 12 stuk(s) Oesters no.2 12st
  • Tempura Mix 1kg
  • Goma Sesamdressing “Kewpie” 1L
  • ponzu
  • 1 eetlepel(s) furifake
  • 1/4 stuk(s) rode peper
  • bosui
  • water

Instructies

  • Snijd de rode peper in dunne plakjes.
  • Open de oesters met een oestermes (bekijk een instructievideo indien nodig). Bewaar de oesterschelpen om later je bord feestelijk op te maken.
  • Bereid een beslag door tempura, water en furikake te mengen tot een iets dikkere consistentie.
  • Doop elke oester in het tempura beslag en daarna in de panko.
  • Frituur de oesters totdat ze goudbruin zijn.
  • Giet een beetje ponzu in elke lege oesterschelp. Plaats de gefrituurde oesters in de schelpen en voeg enkele druppels sesamdressing toe.
  • Garneer de oesters met fijngehakte bosui en plakjes rode peper.
  • Presenteer 3 oesters per persoon op een mooi bord.

Video

@umaifoodstore

Laat de feestelijke sfeer in je keuken tot leven komen met onze overheerlijke Gefrituurde Ponzu-Oesters, een verrassend voorgerecht dat je gasten zal betoveren tijdens de feestdagen. Lees het hele recept op onze website! Ontdek op onze website nog meer recepten met producten uit onze foodstore. #umaifoodstore #recept #feestdagenrecept #oesters #friedoyster #oesterrecept #voorgerecht #kerstrecept

♬ Christmas - JerryJeyy