Gefrituurde Ponzu-Oesters
Laat de feestelijke sfeer in je keuken tot leven komen met onze overheerlijke Gefrituurde Ponzu-Oesters, een verrassend voorgerecht dat je gasten zal betoveren tijdens de feestdagen.
Ingrediënten
- 12 stuk(s) Oesters no.2 12st
- Tempura Mix 1kg
- Goma Sesamdressing “Kewpie” 1L
- ponzu
- 1 eetlepel(s) furifake
- 1/4 stuk(s) rode peper
- bosui
- water
Video
@umaifoodstore Laat de feestelijke sfeer in je keuken tot leven komen met onze overheerlijke Gefrituurde Ponzu-Oesters, een verrassend voorgerecht dat je gasten zal betoveren tijdens de feestdagen. Lees het hele recept op onze website! Ontdek op onze website nog meer recepten met producten uit onze foodstore. #umaifoodstore #recept #feestdagenrecept #oesters #friedoyster #oesterrecept #voorgerecht #kerstrecept
♬ Christmas - JerryJeyy
Instructies
- Snijd de rode peper in dunne plakjes.
- Open de oesters met een oestermes (bekijk een instructievideo indien nodig). Bewaar de oesterschelpen om later je bord feestelijk op te maken.
- Bereid een beslag door tempura, water en furikake te mengen tot een iets dikkere consistentie.
- Doop elke oester in het tempura beslag en daarna in de panko.
- Frituur de oesters totdat ze goudbruin zijn.
- Giet een beetje ponzu in elke lege oesterschelp. Plaats de gefrituurde oesters in de schelpen en voeg enkele druppels sesamdressing toe.
- Garneer de oesters met fijngehakte bosui en plakjes rode peper.
- Presenteer 3 oesters per persoon op een mooi bord.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!