Gebakken Rijst met Shiitake en Kabeljauw
Ingrediënten
- 200 gram kabeljauw
- 250 gram Basmati Rice "Palmier" 1kg
- 2 theelepel(s) Sesamolie 'Summum' 1,85L
- 75 gram Sojabonen gepeld "Umai" 400gr
- 1 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 50 gram Kimchi Original "Sempio" 160gr
- 1 stuk(s) ei
- 200 gram shiitake
- 1 stuk(s) ui
- 2 teentje(s) knoflook
- 15 gram gember
- 1 stuk(s) lente-ui
- zout en peper
Instructies
- Snij de ……
- Kook de basmati rijst….
- Verhit 1 theelepel sesamolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de kabeljauw toe en bak ze tot ze gaar en lichtbruin zijn. Haal de vis uit de pan en zet apart.
- Voeg de resterende sesamolie toe aan de pan. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is.
- Voeg de shiitake toe en bak tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de geraspte gember en knoflook toe en bak gedurende 1 minuut.
- Voeg de erwten toe en bak tot ze opgewarmd zijn.
- Schuif de groenten naar één kant van de pan en giet het geklutste ei aan de andere kant. Roer het ei totdat het net gestold is en meng het dan met de groenten.
- Voeg de basmati rijst toe aan de pan en bak alles al roerend gedurende 2-3 minuten tot de rijst door en door warm is.
- Breng op smaak met zout, peper en sojasaus. Voeg de gebakken vis en kimchi toe en meng goed.
- Serveer in een diep bord. Garneer met lente-ui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!