Crispy Rice met Spicy Tuna Tartaar

Crispy Rice met Spicy Tuna Tartaar is een verrukkelijk gerecht dat bestaat uit knapperige sushirijstblokjes bedekt met een pittige tonijntartaar. Een heerlijk hapje of voorgerecht dat zowel qua smaak als textuur verrukkelijk is.
Gang Borrelhapje
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 120 gram gekookte sushirijst
  • 150 gram Visco tuna superior ***
  • 1 eetlepel Sriracha chilisaus "flying goose" 730ml
  • 1 eetlepel Sojasaus "umai" 330ml
  • 1 theelepel Kimchee base 450gr
  • 1 theelepel Sesame oil pure "foreway" 185ml
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 1 theelepel bieslook

Video

Instructies
 

  • Snijd de tonijn in fijne blokjes en plaats ze in een kom.
  • Meng in dezelfde kom de in blokjes gesneden tonijn, sriracha, kimchee, sesam oil, sojasaus, sesam zaadjes en bieslook.
  • Maak van de sushirijst 6 bolletjes van 20 gram. Vorm de bolletjes tot een stevig rechthoekig blokje.
    (Recept voor sushirijst koken https://umaifoodstore.nl/recept/sushirijst/ ).
  • Verhit olie tot 180 graden Celsius in een pan. Frituur de sushirijstblokjes tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Verdeel de tonijntartaar over de gefrituurde rijstblokjes. Je kunt de tonijntartaar in een spuitzak doen om de tonijn gelijkmatig over de rijst te verdelen.
  • Serveer de crispy rice met spicy tuna tartaar als een heerlijk hapje of voorgerecht.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!