Black Tiger Bao Buns

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Recept categorie: Snacks
Porties: 2
Black Tiger Bao Buns zijn een heerlijke Aziatische lekkernij die bestaan uit zachte, gestoomde broodjes gevuld met sappige, gekruide Black Tiger garnalen.

Ingrediënten

  • 180 gram Black Tiger 31/40 PND IQF 1kg
  • 4 stuk(s) Bao buns "shirakiku" 50gr
  • 2 eetlepel(s) Hoisinsaus "Lee Kum Kee" 397gr
  • 1 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
  • 1 theelepel(s)  Sesame Oil Pure "Foreway" 185ml
  • 1 eetlepel(s) licht bruine suiker
  • 2 teentje(s)  knoflook
  • 1 stuk(s) gember

Salade

  • 1 eetlepel(s) Crispy chilli in oil "lao gan ma" 210gr
  • 2 eetlepel(s) Mizkan Shiragiku Azijn 150ml
  • 1 eetlepel(s) Sojasaus “Umai” 330ML
  • 1 eetlepel(s) Sriracha chilisaus "flying goose" 730ml
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 1 stuk(s) komkommer(s)

Instructies

  • Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Meng de gesneden komkommer plakjes met crispy chilli in oil, Mizkan Shiragiku azijn, sojasaus, sriracha chilisaus en suiker.
  • Hak de knoflook en gember fijn.
  • Maak een saus van hoisin, sojasaus, bruine suiker en sesamolie. Roer goed en zet apart.
  • Verwarm wat olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook, gember en Black Tiger garnalen toe. Bak tot de garnalen roze beginnen te kleuren.
  • Giet de saus over de garnalen en laat het geheel 2 minuten inkoken, zodat de garnalen goed bedekt zijn met de smaakvolle saus.
  • Warm de bao buns op in de magnetron gedurende 30 seconden. Let op: verwarm 1 zakje per keer.
  • Vul de warme bao buns met de gebakken Black Tiger garnalen en serveer ze met de gemarineerde komkommer salade.