Black Tiger Bao Buns
Black Tiger Bao Buns zijn een heerlijke Aziatische lekkernij die bestaan uit zachte, gestoomde broodjes gevuld met sappige, gekruide Black Tiger garnalen.
Ingrediënten
- 180 gram Black Tiger 31/40 PND IQF 1kg
- 4 stuk(s) Bao buns "shirakiku" 50gr
- 2 eetlepel(s) Hoisinsaus "Lee Kum Kee" 397gr
- 1 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 1 theelepel(s) Sesame Oil Pure "Foreway" 185ml
- 1 eetlepel(s) licht bruine suiker
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) gember
Salade
- 1 eetlepel(s) Crispy chilli in oil "lao gan ma" 210gr
- 2 eetlepel(s) Mizkan Shiragiku Azijn 150ml
- 1 eetlepel(s) Sojasaus “Umai” 330ML
- 1 eetlepel(s) Sriracha chilisaus "flying goose" 730ml
- 1 eetlepel(s) suiker
- 1 stuk(s) komkommer(s)
Instructies
- Snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Meng de gesneden komkommer plakjes met crispy chilli in oil, Mizkan Shiragiku azijn, sojasaus, sriracha chilisaus en suiker.
- Hak de knoflook en gember fijn.
- Maak een saus van hoisin, sojasaus, bruine suiker en sesamolie. Roer goed en zet apart.
- Verwarm wat olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook, gember en Black Tiger garnalen toe. Bak tot de garnalen roze beginnen te kleuren.
- Giet de saus over de garnalen en laat het geheel 2 minuten inkoken, zodat de garnalen goed bedekt zijn met de smaakvolle saus.
- Warm de bao buns op in de magnetron gedurende 30 seconden. Let op: verwarm 1 zakje per keer.
- Vul de warme bao buns met de gebakken Black Tiger garnalen en serveer ze met de gemarineerde komkommer salade.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!