Asian Carbonara
Asian Carbonara is een verrassende en smaakvolle twist op het klassieke carbonara recept. Deze fusiongerecht combineert de romigheid van Italiaanse carbonara met de umamirijke smaken van de Aziatische keuken. Sappige spekblokjes worden gemengd met een pittige Gochujang-saus, terwijl romige eiersaus de noedels omhult.
Ingrediënten
- 2 zakje(s) Udon Noodles "Golden Lion"
- 140 gram spekblokjes
- 1 stengel(s) bosui
Saus
- 2 eetlepel(s) Gochujang Hot Pepper Paste "Sempio" 170gr
- 1 eetlepel(s) Sesamolie “Levo” 2L
- 50 milliliter Sojasaus “Umai” 330ML
- 2 theelepel(s) sesamzaadjes
- 2 eetlepel(s) honing
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stukje(s) gember
Eiersaus
- 2 stuk(s) eierdooier
- 80 gram Italiaanse kaas
Instructies
- Hak de knoflook en gember fijn en snijd de bosui in ringen.
- Voor de saus, meng Gochujang, sesamolie, sesamzaadjes, sojasaus, honing, fijngehakte gember en knoflook in een kom.
- In een aparte kom, meng de eidooiers met de Italiaanse kaas om de eiersaus te maken.
- Kook de udon-noedels 2 minuten in kokend water. Bewaar 2 eetlepels van het kookvocht voordat je de noedels afgiet.
- Bak de spekblokjes in een koekenpan totdat ze beginnen te kleuren.
- Voeg de saus (niet de eiersaus) toe aan het spek en breng het geheel aan de kook.
- Voeg langzaam roerend 2 eetlepels van het bewaarde kokende water toe aan de eiersaus. Roer goed door.
- Voeg de udon-noedels toe aan de pan met het spek en de saus. Meng alles grondig.
- Haal de pan van het vuur en roer de eiersaus door de hete noedels.
- Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer met de gesneden bosui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!