Beijing Beef

Beijing Beef is een heerlijk en smaakvol Chinees gerecht dat bestaat uit malse biefstukreepjes gecombineerd met een rijke, pittige saus en knapperige groenten. 
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Porties 2

Ingrediënten
  

Biefstukreepjes

  • 300 gram biefstuk
  • 10 milliliter Sojasaus "Umai" 330ML
  • 1/2 theelepel(s) grof gemalen peper
  • 1 eetlepel(s) maizena
  • 1/2 eetlepel(s) baking soda

Saus

  • 30 milliliter Sojasaus "Umai" 330ML
  • 60 milliliter water
  • 1 eetlepel(s) Sriracha Chilisaus "Flying Goose" 730ml
  • 1/2 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
  • 1/2 eetlepel(s) Hoisinsaus "Lee Kum Kee" 397gr
  • 1/2 eetlepel(s) bruine suiker
  • 1/2 eetlepel(s) maizena gemixt met een beetje water

Overig

  • 200 gram Thai Jasmine Rice ''Royal Thai'' 1kg
  • Olijfolie "Lydia" 1l
  • 2 teentje(s) teentjes knoflook
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) rode chilipeper optioneel

Video

Instructies
 

  • Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Snij de paprika en ui in blokjes. Pers de knoflook fijn. Snij de peper fijn.
  • Meng de biefstukreepjes met 10 ml sojasaus, 1/2 theelepel grof gemalen peper, 10 gram maizena en 5 gram baking soda in een kom.
  • Laat dit mengsel minstens 15 minuten marineren.
  • Kook de jasmijnrijst. Houd warm terwijl je de rest van het gerecht bereidt.
  • Meng in een kom 30 ml sojasaus, 60 ml water, 1 eetlepel sriracha, 1/2 eetlepel oestersaus, 1/2 eetlepel hoisinsaus en 1/2 eetlepel bruine suiker.
  • Verhit een beetje olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde biefstukreepjes tot ze mooi bruin zijn. Haal de biefstukreepjes uit de pan en zet opzij.
  • Voeg indien nodig een beetje extra olie toe aan de pan. Bak de fijngehakte knoflook en rode chilipeper tot ze geurig zijn.
    Tip: Pas de hoeveelheid rode peper aan naar smaak. Als je niet van pittig houdt, kun je minder rode peper toevoegen.
  • Voeg de gesneden, paprika en ui toe en bak tot ze zacht maar nog steeds knapperig zijn.
  • Voeg de gebakken biefstukreepjes terug in de pan met de groenten.
  • Giet de saus over het geheel en roer goed door. Voeg het maizena-mengsel (maizena gemixt met water) toe aan de saus en roer goed door. Laat de saus indikken en alles goed door warmen.
  • Serveer de Beijing Beef met de gekookte jasmijnrijst.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!