Beef Bulgogi Ramen Noodles
Beef bulgogi ramen noodles is een heerlijke Koreaans gerecht dat de smaken van gemarineerde biefstuk bulgogi combineert met het gemak van instant ramen noedels. Het gerecht bestaat meestal uit malse plakjes biefstuk die zijn gemarineerd in een zoete en hartige saus, dan geroerbakt met groenten en geserveerd op een bedje van ramen noedels. Dit gerecht is populair vanwege de combinatie van gedurfde smaken en texturen en de snelle en eenvoudige bereiding.
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) Bulgogi marinade sauce "sempio" 300gr
- 2 stuk(s) Ramen noodle "golden lion" 180gr
- 100 gram Sojabonen gepeld “Umai” 400gr
- 2 eetlepel(s) Sojasaus “Umai” 330ML
- 6,5 eetlepel(s) Teriyakisaus "Umai" 330ml
- 200 gram biefstukpuntjes
- 3 stuk(s) broccolini
- 2 stuk(s) bosui
Instructies
- Marineer de biefstukreepjes met bulgogisaus
- Snijd de broccolini in gelijke stukken van 3 cm. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar het groene en scheid de groene en witte delen.
- Bak de noodles in een koekenpan voor ongeveer 1 minuut.
- Kook de broccolini en edamame 2-3 minuten.
- Bak de broccolini, edamame en het witte van de bosui tot het begint te kleuren.
- Voeg de noedels, sojasaus en teriyakisaus toe en laat 2 minuten sudderen.
- Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur zonder olie. Laat de koekenpan opwarmen. Bak de biefstukreepjes in de marinade gedurende 3-4 minuten, tot ze rondom bruin zijn (let op: het kan spetteren!). De binnenkant van de biefstukreepjes mag nog roze zijn.
- Verdeel de noodles met de groenten over 2 borden. Verdeel de gebakken biefstukpunten en bosuiringen erover.
- serveertip: Asian Komkommer Salade
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!