BBQ Chinese Coquilles
BBQ Chinese Coquilles, is een heerlijk en hartig gerecht dat de smaken van de Chinese keuken combineert met de sappige smaak van verse coquilles. Het is een populair voorgerecht of hoofdgerecht in veel Chinese restaurants over de hele wereld.
Ingrediënten
- 4 stuk(s) Coquille
- 4 stuk(s) Schelpen gekuist leeg
- 50 gram Rice Vermicelli "Wai Wai" 200gr
- 2 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
- 2 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
- 4 teentje(s) knoflook
Instructies
- Bereid de BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur tussen 200 en 230 C°.
- Kook de rijstvermicelli gedurende 5 minuten in kokend water en spoel ze daarna af met koud water.
- Hak de knoflook fijn en meng deze met de sojasaus en oestersaus.
- Verdeel de gekookte rijstvermicelli gelijkmatig over de schelpen. Plaats de rauwe coquilles bovenop de rijstvermicelli en schep ongeveer 1,5 eetlepel van de saus op elke schelp.
- Leg de schelpen op de grill en sluit het deksel. Na ongeveer 6 minuten zijn de coquilles klaar. Controleer de stevigheid om te bepalen of ze gaar zijn.
- Gebruik een tang om de schelpen van de barbecue te halen. Verdeel de overgebleven saus over de coquilles en serveer ze op een schaal.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!