Tom Kha Kai
Geroosterde kipdijfilets en grote gamba's in een kokos en kippensoep met groentes en Roseval aardappel
Ingrediënten
- 200 gram kipdijfilets
- 6 stuks grote gamba's
- 1 blikje(s) kokosmelk
- 400 ml kokosmelk
- 1 stuk(s) rode peper
- 1 eetlepel(s) knoflookpuree
- 2 stuks limoen
- 1 eetlepel(s) vissaus
- 1/2 bosje(s) koriander
- 1,5 eetlepel(s) citroengraspuree
- 50 gram galangal (laos)
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 10 gram laospoeder
- 2 stuks Roseval aardappel
- 2 stuks baby paksoi
- 25 gram taugé
Zelf toevoegen
- scheut olijfolie
- snufje zout & peper
Video
Instructies
- Snijd de baby paksoi in vieren, de rode peper in schijfjes en de limoenen door de helft. Hak vervolgens de galangal (laos) fijn.
- Breng de kipdijfilets op smaak met zout & peper. Warm een koekenpan op met olijfolie en bak de kipdijfilets 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan, bak de gamba's en haal ze er dan ook uit. Snijd de kipdijfilets in blokjes van 2 cm en zet beide weg in de koelkast.
- Blus de pan af met kippenbouillon. Doe een scheut olijfolie in een kookpan/soeppan en bak de rode peper, bruine suiker, knoflook, citroengraspuree, laos en laospoeder. Bak dit even aan en giet dan de bouillon erbij. Voeg daarna de kokosmelk toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen.
- Voeg vervolgens de Roseval aardappelblokjes en baby paksoi toe aan de soep.
- Breng op smaak met de vissaus en limoensap. Doe de kip en de gamba's in de soep en breng even aan de kook.
Opmaak
- Verdeel de soep over twee diepe borden of kommen en garneer met koriander en taugé.
- Breng de kipdijfilets op smaak met zout & peper.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!