Aziatische Bief met Boontjes

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram Thai jasmin rice "aroy'd" 1kg
  • 250 gram biefstuk
  • 150 gram sperziebonen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 centimeter verse gember
  • 2 stuk(s) lente-ui
  • 1 stuk(s) rode peper naar smaak
  • 1 eetlepel(s) maïzena

Saus

  • 4 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
  • 1 eetlepel(s) Rijst Azijn "Otafuku" 500ml
  • 2 eetlepel(s) bruine basterd suiker
  • 4 eetlepel(s) water

Video

Instructies
 

  • Breng water aan de kook in een pan.
  • Snij de biefstuk in reepjes.
  • Meng de biefstukreepjes met de maïzena in een kom, zodat het vlees goed bedekt is. Laat dit mengsel ongeveer 10 minuten rusten.
  • Dop de boontjes. Hak de knoflook en gember fijn. Snijd het groene gedeelte van de lente ui in dunne ringen. Snijd het witte gedeelte van de lente ui in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de rode peper in plakjes. 
  • Kook de boontjes 3 minuten. Giet af en zet opzij.
  • Breng 300 ml water aan de kook in een pan.
  • Maak de saus door de sojasaus, water, bruine suiker en mirin te mengen.
  • Kook de rijst gedurende 15 minuten. Laat het deksel op de pan zitten. Haal na 15 minuten de pan van het vuur en laat de rijst nog even nastomen.
  • Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een koekenpan. Bak de biefstukreepjes totdat ze bruin en net gaar zijn.Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  • Voeg nog 1 eetlepel olie toe aan de pan. Voeg de knoflook, gember, rode peper, sperziebonen en het witte deel van de lente-ui toe.
  • Giet de saus in de pan en roer goed door. Laat de saus op laag vuur sudderen totdat deze iets is ingedikt.
  • Voeg de gebakken biefstukreepjes toe en meng alles goed, zodat het vlees volledig bedekt is met de saus.
  • Verdeel de gekookte rijst over twee borden. Leg de Aziatische biefstuk met boontjes op de rijst. Garneer met de overgebleven lente-ui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!