Kimchi Udon

Deze pittige noodles zijn in een handomdraai gemaakt een ware smaaksensatie.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Koreaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 kookpan
  • 1 wok/hapjespan

Ingrediënten
  

  • 2 zakje(s) Udon Noodles "Golden Lion"
  • 200 gram Kimchi mat "Jongga"
  • 2 eetlepel(s) Gochujang Hot Pepper Paste "Sempio"
  • 2 theelepel(s) Sojasaus "Umai"
  • Wasabi Furikake optioneel
  • 4 plakje(s) bacon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 2 stuk(s) ei optioneel
  • 2 stuk(s) bosui

Instructies
 

  • Warm de noodles 2 minuten in kokend water.
  • Snipper de sjalot fijn, hak de knoflook en snij de bacon in stukjes.
  • Bak de bacon in een hete pan totdat het bruin is.
  • Bak daarna de sjalot en knoflook mee voor 1 minuut.
  • Voeg de kimchi, gochujan en sojasaus toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de udon noodles toe en meng alles.
  • Verdeel het over 2 borden en bestrooi het met de bosui.
  • Optioneel: maak het gerecht af met een gebakken ei en furikake.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!