Shrimp Bulgogi

Shrimp Bulgogi is een heerlijk Koreaans gerecht waarbij sappige garnalen gemarineerd worden in een smaakvolle Bulgogi-saus. Bulgogi-saus is een traditionele Koreaanse marinade. Deze culinaire creatie biedt een draai aan de klassieke Bulgogi en laat de veelzijdigheid van Koreaanse smaken zien.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Koreaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram Thai jasmin rice "aroy'd" 1kg
  • 180 gram Black Tiger 31/40 PND IQF 1kg
  • 2 eetlepel(s) Bulgogi marinade sauce "sempio" 300gr
  • 2 eetlepel(s) Sojasaus “Umai” 330ML
  • 6,5 eetlepel(s) Teriyakisaus "Umai" 330ml
  • 100 gram Sojabonen gepeld “Umai” 400gr
  • 3 stuk(s) broccolini
  • 2 stuk(s) bosui

Instructies
 

  • Marineer de Black Tiger garnalen met bulgogisaus en zet deze opzij.
  • Snijd de broccolini in gelijke stukken van 3 cm en de bosui in dunne ringen, waarbij je de groene en witte delen scheidt.
  • Zet een pan met 300 ml water op. Voeg de rijst toe zodra het water kookt, verlaag het vuur en kook de rijst gedurende 15 minuten met het deksel op de pan. Haal na 15 minuten de pan van het vuur en laat de rijst nog even nastomen.
  • Kook de broccolini en edamame gedurende 4 minuten.
  • Bak de broccolini, edamame en het witte deel van de bosui tot ze licht beginnen te kleuren.
  • Voeg de rijst, sojasaus en teriyakisaus toe, bak het geheel gedurende 2 minuten en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur zonder olie. Bak de gemarineerde Black Tiger garnalen gedurende 3-4 minuten tot ze een mooie roze kleur hebben.
  • Verdeel de rijst met groenten over twee borden en leg de gebakken Black Tiger garnalen en bosuiringen erbovenop.
  • Tip: Als aanvulling kun je dit gerecht serveren met een Asian Komkommer Salade
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!