Gado Gado Black Tiger
Gado Gado Black Tiger is een culinair gerecht dat de smaakpapillen betovert met een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Deze unieke variant van het traditionele Indonesische gerecht "Gado Gado" voegt een verrassende twist toe door het gebruik van Black Tiger garnalen als het belangrijkste eiwit.
Ingrediënten
- 60 milliliter Kokosmelk “Aroy’D” 400ml
- 180 milliliter Kokosmelk “Aroy’D” 400ml
- 1 stuk(s) Satay mix "lobo" 12x100gr
- 100 gram Zoete Maiskorrels “umai” 425ml
- 200 gram Pandan rice "mali flower" 1kg
- 180 gram Black Tiger
- 2 eetlepel(s) Crispy onions 200gr
- 100 gram haricoverts
- 2 stuk(s) eieren
Instructies
- Combineer de inhoud van pakje A met 60 ml kokosmelk en marineer hierin de Black Tiger garnalen. Voor optimale smaak laat je dit mengsel minimaal 1 uur inwerken.
- Spoel de rijst grondig met koud water tot het water helder is. Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de rijst toe. Laat opnieuw aan de kook komen, dek de pan af en laat de rijst gedurende ongeveer 10 minuten sudderen. Giet vervolgens de rijst af, keer terug naar de pan, dek af en laat nog eens 10 minuten rusten.(Tip: Voor een beter bakresultaat, koel de rijst af. Indien mogelijk, laat het langer afkoelen)
- Kook de eieren gedurende 8 minuten in kokend water.
- In een steelpan, meng zakje B met 180 ml kokosmelk en 3 eetlepels olie. Roer grondig en breng aan de kook. Zet opzij.
- Laat de garnalen uitlekken en bewaar het vocht. Bak de garnalen ongeveer 3 minuten in een wokpan of koekenpan. Haal ze uit de pan.
- In dezelfde pan bak je de maïs, haricots verts en rijst gedurende 5 minuten. Voeg het bewaarde vocht van de garnalen toe en bak nog 1 minuut. Voeg de garnalen toe en meng alles goed door.
- Verdeel de gebakken rijst met garnalen over 2 borden. Serveer met een ei, satésaus en knapperige uitjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!