Chicken Soy Sauce Chow Mein

Chicken Soy Sauce Chow Mein is een heerlijk en smaakvol Aziatisch gerecht. Sappige stukjes kip worden geroerbakt met knapperige groenten en malse noedels in een verrukkelijke sojasaus.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 pak(ken) Egg Noodle thin "Lucullus" 200gr
  • 150 gram Sojabonen gepeld "Umai" 400gr
  • 300 gram kipfilet
  • 150 gram broccoli
  • 100 gram witte kool
  • 1 stuk(s) ui
  • 5 teentje(s) knoflook

Saus

  • 2 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
  • 2 eetlepel(s) Dark Soy Sauce "Lee Kum Lee" 150gr
  • 1 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
  • 1 eetlepel(s) Mirin "Mizkan" 150ml
  • 0,5 theelepel(s) White Pepper Powder "Lucullus" 45gr
  • 1 theelepel(s) suiker
  • 2 eetlepel(s) water

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  • Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus (sojasaus, dark soy sauce, oestersaus, mirin, witte peper, suiker en water). Zet de saus opzij.
    stap 2
  • Snijd alle groentes naar gewenste grootte. Hak de knoflook fijn.
  • Kook de broccoli en edamame bonen in kokend water gedurende 4 minuten, spoel vervolgens af met koud water en laat uitlekken.
  • Verhit een wokpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Roerbak de kipfiletreepjes tot ze een mooie kleur krijgen.
  • Voeg de witte kool, broccoli, uien, knoflook en edamame bonen toe aan de wokpan en roerbak alles samen tot de groenten gaar zijn.
  • Voeg de gekookte noodles toe aan de wokpan en giet de saus eroverheen. Roerbak alles nog ongeveer 1 minuut, zodat de smaken goed mengen.
  • Serveer de Chicken Soy Sauce Chow Mein in een schaal en geniet ervan!
    Tip: Garneer indien gewenst met wat sesamzaadjes en fijngehakte lente-uitjes voor extra smaak en kleur.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!