BBQ Tuna Superior

BBQ Tonijn Superior is een verrukkelijk gerecht dat de sappige en stevige textuur van tonijn combineert met de smaakvolle en rokerige aroma's van een barbecue. De marinade voegt niet alleen smaak toe aan de tonijn, maar helpt ook om het vlees mals en sappig te houden tijdens het grillen.
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram Visco Tuna Superior **
  • 120 milliliter Sojasaus "Umai" 330ML
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/2 lepel knoflookpoeder

Instructies
 

  • Neem een kom en voeg sojasaus, suiker, knoflookpoeder en gemalen zwarte peper toe. Roer om te mengen.
  • Doe de tonijn in een kom en giet de saus erbij. Druk eventuele lucht eruit en sluit de kom af. Zet het in de koelkast en laat de tonijn ongeveer 3 uur marineren.
  • Bereid de BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur tussen 200 en 230 C°.
  • Haal de gemarineerde tonijn uit de koelkast. Grill de tonijn 2 minuten aan elke kant. Gebruik een spatel om de tonijn voorzichtig om te draaien, zodat het vlees niet beschadigd raakt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!