Mie Goreng
Mie goreng, een Indonesisch gebakken noedelgerecht, barst van een mix van smaken, van roergebakken noedels tot een medley van aromatische kruiden en levendige groenten.
Ingrediënten
- 1 pak(ken) Egg Noodle thin "Lucullus" 200gr
- 1 pak(ken) Bumbu Nasi Goreng "Bamboe" 40gr
- 3,5 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
- 50 gram Crispy Onions 200gr
- 300 gram kipgehakt
- 1 stuk(s) wortel
- 1 stuk(s) rode paprika
Optioneel
- 2 stuk(s) eieren
Instructies
- Kook de noodels volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de wortel doormidden en snijd ze vervolgens in plakjes. Snijd de paprika in reepjes.
- Bak de kipgehakt in een pan gaar.
- Voeg gesneden wortelen en paprika toe in de pan en bak 3 minuten.
- Voeg de Bumbu en oestersaus toe aan de pan en roer tot het goed is gemengd.
- Voeg de noodles toe en bak het gerecht tot alles goed is gemengd.
- Verdeel de mie goreng over 2 borden. Serveer met de gefrituurde uitjes. Serveertip: serveer met een spiegelei.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!