Mie Goreng

Mie goreng, een Indonesisch gebakken noedelgerecht, barst van een mix van smaken, van roergebakken noedels tot een medley van aromatische kruiden en levendige groenten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 pak(ken) Egg Noodle thin "Lucullus" 200gr
  • 1 pak(ken) Bumbu Nasi Goreng "Bamboe" 40gr
  • 3,5 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
  • 50 gram Crispy Onions 200gr
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 stuk(s) wortel
  • 1 stuk(s) rode paprika

Optioneel

  • 2 stuk(s) eieren

Instructies
 

  • Kook de noodels volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de wortel doormidden en snijd ze vervolgens in plakjes. Snijd de paprika in reepjes.
  • Bak de kipgehakt in een pan gaar. 
  • Voeg gesneden wortelen en paprika toe in de pan en bak 3 minuten.
  • Voeg de Bumbu en oestersaus toe aan de pan en roer tot het goed is gemengd. 
  • Voeg de noodles toe en bak het gerecht tot alles goed is gemengd.
  • Verdeel de mie goreng over 2 borden. Serveer met de gefrituurde uitjes. Serveertip: serveer met een spiegelei.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!