Nasi met kip

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 100 gram Sojabonen gepeld “Umai” 500gr
  • 1,5 eetlepel(s) Sojasaus “Umai” 330ML
  • 1 eetlepel(s) Oyster saus
  • 1 theelepel(s) Sesamolie “Levo” 2L
  • 200 gram Jasmijn rijst
  • 2 stuk(s) kipfilet
  • 1 stuk(s) winterpeen
  • 1 stuk(s) ui
  • 3 stuk(s) eieren

Instructies
 

  • Zet een pan met 300 ml water op. Voeg de rijst toe in de pan zodra het water kookt. Zet het vuur wat lager. Kook de rijst voor 15 minuten, let op: houd de deksel op de pan. Haal na 15 minuten de pan van het vuur en laat de rijst nastomen.
  • Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de winterpeen en ui in gelijke blokjes. Hak de knoflook.
  • Bak de reepjes kip gaar en haal de kip uit de pan.
  • Bak in de pan de 3 eieren tot een roerei en haal de roerei uit de pan.
  • Bak de ui, winterpeen en sojabonen. Voeg na 3 minuten de knoflook toe.
  • Voeg de gekookte rijst toe aan de groenten en bak deze even mee voor 3 minuten.
  • Voeg de kipreepjes en het roerei toe in de pan en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de sojasaus, oestersaus en sesamolie toe.
  • Bak alles nog voor 2 minuten en serveer de nasi met kip op een bord.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!