Zwarte peperkip

Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram Basmati Rice "Palmier" 1kg
  • 250 gram kipfijfilet
  • 1 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
  • 1 eetlepel(s) maizena
  • 1 centimeter gember
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) paprika
  • 75 gram taugé
  • 1 stuk(s) bosui

Woksaus

  • 2 eetlepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) rijstazijn
  • 1 theelepel(s) Black Pepper Powder "Lucullus" 45gr
  • 2 eetlepel(s) Sojasaus "Umai" 330ML
  • 1 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr

Video

Instructies
 

  • Breng een pan met water aan de kook voor de rijst.
  • Snijd de kipdijfilet in blokjes en meng in een kom met 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel maizena. Zet opzij.
  • Doe de gesneden blokjes kipdijfilet in een kom en voeg hier 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel maizena aan toe. Roer goed door en zet opzij.
  • Pers of snij de knoflook fijn. Snij de gember fijn. Snijd de ui in halve ringen, de paprika in reepjes en de bosui in dunne ringetjes.
  • Meng voor de woksaus 2 eetlepels honing, 1 eetlepel rijstazijn, 1 theelepel zwarte peper, 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel oestersaus. Roer goed door.
  • Kook de jasmijnrijst voor _ minuten.
  • Verhit olie in een wokpan. Bak de knoflook en gember kort, voeg vervolgens de kip toe en bak tot deze goudbruin is.
  • Voeg de uienringen en paprikareepjes toe en bak 3-4 minuten.
  • Doe de taugé en woksaus erbij. Roer goed door en laat de saus iets indikken.
  • Serveer de kip met zwarte peper samen met de gekookte rijst.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!