Zoetzure Udon Noodles

Deze zoetzure udon noodles met kip is een snel en makkelijk gerecht voor wanneer u weinig tijd heeft.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 wok/hapjespan
  • 1 kookpan

Ingrediënten
  

Saus

  • 3 eetlepel(s) Sweet Soy Sauce (Ketjap) "ABC"
  • 2 eetlepel(s) Thaise Chilisaus "Lucullus"
  • 1 eetlepel(s) Yuzu Juice "Kishida"
  • 1 theelepel(s) Sesame Oil Pure "Foreway"
  • Sambal Badjak "Lucullus" naar smaak

Noodles

  • 2 zakje(s) Udon Noodles "Golden Lion"
  • 1 eetlepel(s) olie naar smaak (bijv. olijfolie)
  • 2 stuk(s) kipfilet
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 1 stuk(s) gele paprika
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuks(s) rode ui
  • 4 stuk(s) bosui
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snij je kipfilet in blokjes, paprika in dunne reepjes, bosui in schuine dunne reepjes en de rode ui in halve maantjes.
  • Doe voor de saus de ketjap, chilisaus, sambal, citroensap, sesamolie in een kom. Draai er wat verse peper boven naar smaak en roer alles goed door elkaar.
  • Warm de noodles 2 minuten in kokend water.
  • Bak je kip met wat peper en zout naar smaak (niet teveel, je saus bevat dit ook al genoeg) op middelhoog vuur met wat olie in een hete wok of hapjespan totdat het gaar is en schep het uit de pan.
  • Bak je groente in diezelfde pan met wat olie totdat deze goed gaar zijn, gooi nu de knoflook erbij en bak deze nog even mee.
  • Voeg nu de kip, de helft van je bosui en je saus erbij en laat even op laag vuur pruttelen.
  • Voeg de udon noodles erbij en meng alles goed. Schep het op je bord en garneer met de resterende bosui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!