Umai DIY

Zeeuwse Trots

Gebakken scholfilet en Zeeuwse mosselen met couscous en citrus-dillesaus
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2

Ingrediënten
  

In de DIY-box

  • 200 gram scholfilet
  • 16 stuks mosselen uit schelp
  • 125 gram couscous
  • 50 gram rozijnen
  • 1 takje munt
  • 10 gram tuinkers
  • 4 eetlepels specerijenmix (vismix)
  • 1 stuk baby paksoi
  • 50 gram haricot verts
  • 8 stuks crispy nori
  • 1 bosje dille
  • 1 stuk citroen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt

Zelf toevoegen

  • naar smaak zout & peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Video

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan water op met een vleugje zout.
  • Hak de dille fijn en pers de citroen. Meng de dille, citroensap, mayonaise, Griekse yoghurt en kokosmelk in een kommetje en voeg peper en zout toe naar smaak. Zet de citrus-dillesaus vervolgens in de koelkast.
  • Blancheer de haricot verts tot ze beetgaar zijn in de pan met water. LET OP! Hergebruik het water. Haal de boontjes uit de pan en leg ze in een schaaltje met koud water. Gebruik het kookwater vervolgens voor het wellen van de couscous.
  • Voeg de couscous, rozijnen en specerijenmix toe aan een kom en meng door. Giet hierop het kookwater tot het een duimdikte onder staat. Dek het af met aluminiumfolie en laat 10 minuten staan.
  • Snijd de munt in dunne reepjes en bewaar voor het serveren.
  • Doe de citrus-dillesaus in een steelpan en voeg de mosselen eraan toe. Warm het geheel zachtjes op. LET OP! Laat de saus met mosselen niet koken.
  • Halveer de baby paksoi.
  • Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak de scholfilet aan beide kanten goudbruin. Leg deze vervolgens aan de kant. Voeg opnieuw olijfolie toe aan de pan. Bak de baby paksoi goudbruin aan beide kanten en breng op smaak met zout en peper. Haal vervolgens uit de pan en snijd de harde kern eruit.
  • Voeg de dungesneden munt en 1 eetlepel olijfolie toe aan het couscousmengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Opmaak

  • Plaats een ruime hoeveelheid couscous in het midden van het bord, plaats daarop de gebakken scholfilet en paksoi. Schep de mosselen uit de saus er bovenop. Schep de rest van de citrus-dillesaus eromheen. Garneer met de crispy nori en tuinkers.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!