Zalmfilet met Romige Gnocchi
Zalmfilet met romige gnocchi is een verrukkelijk gerecht dat de verfijnde smaak van zalm combineert met de rijke, fluweelzachte textuur van gnocchi in een romige saus.
Ingrediënten
Zalm
- 300 gram Zalmfilet huidloos
- 1 theelepel(s) Paprika Powder "Lucullus" 40gr
- 1 theelepel(s) Mexican Oregano "Xatze" 142gr
- ½ theelepel(s) Garlic Powder "Lucullus" 40gr
- ½ theelepel(s) Chili Powder Chipotle "Xatze" 50gr
- ½ eetlepel(s) Olijfolie "Lydia" 1l
- 1 eetlepel(s) ongezouten boter
- Zout en peper naar smaak
Gnocchi
- 400 gram gnocchi
- 3 teentje(s) knoflook
- 1/4 theelepel(s) Chili vlokken naar smaak
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 350 milliliter kippenbouillon
- 100 gram roomkaas
- 1 theelepel(s) verse basilicum
- 100 gram spinazie
Instructies
- Meng de paprikapoeder, oregano, knoflookpoeder, chipotle poeder, zout en peper in een kom. Kruid de zalmfilets aan alle kanten met het kruidenmengsel.
- Snijd of pers de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de zalmfilets ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten. Voeg de ongezouten boter toe en bak nog 1 minuut aan alle kanten.
- Haal de zalm uit de pan en houd deze warm door af te dekken met folie of in de oven op 60°C te plaatsen.
- Voeg de fijngesneden knoflook en chili vlokken toe aan dezelfde pan en bak op laag tot middelhoge hitte tot de knoflook licht begint te kleuren.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak nog maximaal 1 minuut mee.
- Voeg de kippenbouillon en roomkaas toe aan de pan, en roer goed door tot de roomkaas is gesmolten en de saus een geheel vormt.
- Voeg de gnocchi toe aan de saus en kook deze 3-5 minuten, of tot ze gaar zijn. Tip: Voeg wat water toe als de saus te dik wordt.
- Voeg de verse basilicum en spinazie toe, en roer tot de spinazie is geslonken.
- Serveer de gnocchi met saus samen met de gebakken zalm.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!