Umai DIY

Zalm Osaka

Miso-zalmfilet met gestoofde kool, zoet-zure wortel, rijst noodles en wasabi-citrusdressing
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 2

Ingrediënten
  

In de DIY-box

  • 300 gram zalmfilet
  • 125 gram rijst noodles
  • 1/4 stuk witte kool
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 stuk lente-ui
  • 1 stuk limoen
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 50 gram miso puree
  • 100 milliliter zoet zuur
  • 1 bosje dille

Zelf toevoegen

  • 6 eetlepels water
  • 1 snufje zout
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 eetlepel suiker

Video

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de wortel in flinterdunne sliertjes. Meng deze met het zoet zuur in een kom, roer goed door en zet in de koelkast voor later. Snijd de kern van de witte kool er af en snijd het is stukjes van 3cm bij 3cm. Hak het bosje dille en snij de lente-ui in dunne ringen.
  • Bak de witte kool stukjes in een hete pan met een scheutje olie, breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  • Zet een pan met water op met wat zout. Zet ook een koekepan op het vuur, voeg een scheut olijfolie toe en bak de zalmfilets goudbruin aan beide kanten. Haal de zalmfilets uit de pan.
  • Voeg vervolgens de miso pasta toe aan de koekepan en roer deze los, voeg vervolgens het sap van een halve limoen en de helft kokosmelk toe en roer goed door.
  • Haal de zalmfilet nog even door saus heen en leg op een ovenplaat.
  • Voeg 6 eetlepels water, de rest van de kokosmelk en de suiker toe en breng dit geheel aan de kook. Zet dan het vuur uit.
  • ⁠Voeg de rijstnoedels aan de pan met kokend water toe en kook deze 3 minuten. Zet de zalm in de voorverwarmde oven voor 6 minuten.
  • ⁠Giet daarna de rijstnoedels af en doe ze vervolgens in een kom. Roer de miso nogmaals door en voeg de helft toe aan de noedels. Voeg ook de dille toe aan de kom en roer alles goed door.
  • ⁠Haal de zalm uit de oven en de wortel zoet zuur uit de koelkast.
  • Maak het bord op met de noedels, kool, zalm, wortel zoet zuur, lente-ui en schep de laatste misoroom erover heen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!