Tortilla de Patatas

Pittige aardappeltortilla's met gebakken Black Tiger garnalen en geroosterde knoflook aïoli.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 8 stuks Black Tiger garnalen 8/12
  • 2 stuks grote aardappels
  • 4 stuks eieren
  • 100 mililiter slagroom
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks avocado
  • 40 gram zongedroogde tomaten
  • 1 stuks suikersla
  • 100 mililiter aïoli
  • 50 gram geraspte jonge kaas
  • 1 stuk rode ui
  • 1 handje tuinkers

Zelf toevoegen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout en peper

Video

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter en kook ze voor drie minuten. Giet de aardappels af en leg ze op een stuk keukenpapier om af te koelen.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen en zet apart. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd dan in fijne blokjes.
  • Voeg de eieren en slagroom toe aan een kom en klop deze met een garde. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de rode peper toe naar smaak. De hoeveelheid rode peper bepaalt de pittigheid van het gerecht.
  • Snijd het onderste deel van de suikersla en pluk de blaadjes. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep de avocado uit zijn schil en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng vervolgens de avocado en zongedroogde tomaten in een kom.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel de halve uienringen over de bodem. Verdeel dan de aardappelplakjes over de uien en giet het eimengsel erover. Bestrooi met geraspte kaas en zet in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
  • Zet een koekenpan op en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Breng de garnalen op smaak met zout en peper en bak de garnalen 20 seconden aan beide kanten in de hete pan.
  • Haal de tortilla uit de oven, snijd door de helft en plaats op elk bord 1 stuk. Leg de garnalen op de tortilla's. Verdeel de suikersla blaadjes naast de tortilla op het bord. Schep vervolgens het mengsel van avocado en zongedroogde tomaten in de suikersla blaadjes.
  • Besprenkel het geheel met een klein scheutje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schep als laatste de aïoli erbij en strooi de tuinkers erover.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!