Tjap Tjoi

Tjap Tjoi is een Chinees gerecht met gemengde groenten, dat zijn naam dankt aan de Kantonese woorden voor 'gemengd' en 'groente'. Met een Aziatische twist worden groenten gebakken in een smaakvolle saus. Geserveerd met goudbruin gefrituurde noedels voor een extra crunch.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Chinese
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 250 gram eiernoedels
  • 300 gram kipfilet
  • 3 eetlepel(s) Oestersaus "Panda" 510gr
  • ½ eetlepel(s) maïzena
  • 60 gram Bamboo shoots slice "umai" 567gr
  • 1 hand(en) taugé
  • 1 stuk(s) paprika
  • 60 gram shiitake
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 60 gram winterpeen stift 4mm
  • 1 blokje(s) kippenbouillon
  • Zonnebloemolie "Umai" 15L

Garnering

  • Geroosterde Erwten Wasabi 280gr

Instructies
 

  • Snij de kipfilet in reepjes. Kruid de reepjes met peper en zout.
  • Snij de rode ui en paprika in reepjes, en snij de shiitake in plakjes.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg, als het water kookt, 1 eetlepel zout toe. Kook de eiernoedels voor 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Laat de noedels uitlekken en zet opzij.
  • Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Frituur hierin 1/5 deel van de gekookte noedels in ongeveer 2 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en zet opzij voor de garnering.
  • Verhit een beetje olie in een wok op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes tot ze gaar zijn en haal ze uit de pan. Zet opzij.
  • Voeg opnieuw olie toe aan de pan en bak de rode ui, paprika, bamboeshoot, shiitake en winterpeen tot ze zacht zijn maar nog wel knapperig.
  • Voeg de oestersaus toe aan de groenten in de pan en roer goed door.
  • Voeg het kippenbouillon blokje en 200 milliliter water toe aan de pan en roer goed door.
  • Meng de maïzena met water in een kommetje. Voeg toe aan de pan. Laat het geheel sudderen tot de saus iets dikker wordt.
  • Voeg de gebakken kipfiletreepjes weer toe aan de pan, samen met de taugé en de overgebleven gekookte eiernoedels. Meng alles goed door en laat het nog een paar minuten sudderen tot alles goed warm is.
  • Serveer de Tjap Tjoi in kommen, garneer met de knapperig gefrituurde noedels en bestrooi met gekruimelde wasabi erwten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!