Thai Red Curry
Thai Red Curry is een heerlijk en pittig gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Thaise keuken. Het staat bekend om zijn rijke smaken en aromatische kruiden. De basis van de curry wordt gevormd door rode currypasta, rode pepers, knoflook en ui.
Ingrediënten
- 200 gram Thai jasmin rice "aroy'd" 1kg
- 50 gram Curry Paste Red “Mae Ploy” 400gr
- 4 stuk(s) Árbol Chilli ''Tajin'' 75g
- 2 eetlepel(s) Fish Sauce "Flying Lion" 300ml
- 200 gram tomatensaus
- 250 gram gehakt
- 150 gram broccoli
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) ui
Instructies
- Snijd de ui in halve ringen, de broccoli in roosjes en hak de knoflook fijn.
- Zet een pan met 300 ml water op. Voeg de rijst toe zodra het water kookt, verlaag het vuur en kook de rijst gedurende 15 minuten met het deksel op de pan. Haal na 15 minuten de pan van het vuur en laat de rijst nog even nastomen.
- Verhit olie in een pan. Voeg de ui en de ancho pepers toe en bak ze 2-3 minuten.
- Voeg het gehakt en knoflook toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper. Bak het gehakt tot het bruin is.
- Voeg vervolgens de rode currypasta, broccoli , vissaus en tomatensaus toe. Zet het vuur laag en laat het mengsel voor ongeveer 8 minuten sudderen.
- Serveer het gerecht op een bord.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!