Sweet Chili Chicken met Knoflookrijst
Sappige kipfilet, knapperige groenten en geurige knoflookrijst komen samen in een heerlijk Aziatisch gerecht. De kip wordt perfect geroosterd en gecombineerd met zoete sojasaus en pittige chilisaus, terwijl de knoflookrijst een subtiele smaak toevoegt. Een eenvoudig te bereiden, kleurrijke maaltijd die een vleugje Azië naar je tafel brengt.
Ingrediënten
- 200 gram Thai Jasmine Rice ''Royal Thai'' 1kg
- 50 milliliter Sweet Soy Sauce (Ketjap Manis) "ABC" 275ml
- 50 milliliter Chilisaus Spring Roll "Cock" 290gr
- 30 gram Geroosterde Erwten Wasabi 280gr
- 300 gram kipfilet
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) wortel
- 2 stuk(s) mini paksoi
- 1 eetlepel maizena
Instructies
- Hak de knoflook fijn. Bak deze in dezelfde pan waarin je de rijst gaat koken gedurende 2-3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 300 ml water toe en breng aan de kook (zorg ervoor dat de knoflook in de pan blijft). Voeg de rijst toe zodra het water kookt. Verlaag het vuur, dek de pan af en laat de rijst gedurende 15 minuten koken. Haal de pan van het vuur na 15 minuten en laat de rijst nog even stomen.
- Verwijder de bladeren van de paksoi. Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de kipfilet in blokjes.
- Doe de kipfiletblokjes in een kom en voeg de maïzena toe. Meng goed, zodat de kip gelijkmatig bedekt is.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Roerbak de wortel gedurende 3-5 minuten. Voeg de paksoi toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Haal de groenten uit de pan en zet opzij.
- Verhit nog eens 2 eetlepels olie in dezelfde koekenpan en bak de kip gaar. Voeg de gebakken groenten, sweet soy sauce en chilisaus toe. Verwarm alles samen gedurende 2 minuten.
- Hak de geroosterde wasabi erwten grof.
- Verdeel de gekookte rijst over 2 borden. Schep de kip met groenten en saus over de rijst en garneer met de gehakte geroosterde wasabi erwten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!