Surf & Turf
Ingrediënten
- 200 gram Thai Jasmine Rice ''Royal Thai'' 1kg
- 150 gram Black Tiger 31/40 PND IQF 1kg
- 150 gram Karaage “Umai” 600gr
- 1 eetlepel(s) Thaise Chilisaus "Lucullus" 1kg
- 1 eetlepel(s) Sweet Soy Sauce (Ketjap Manis) ''ABC'' 600ml
- 1 eetlepel(s) Sojasaus "Kikkoman" 500ml
- 1 theelepel(s) Paprika Powder "Lucullus" 40gr
- 1 eetlepel(s) suiker
- 150 gram champignons
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) bosui
Video
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en zet een pan met water op voor de rijst.
- Pers de knoflook en snijd de bosui in dunne ringen. Snijd de champignons in plakjes.
- Leg de karaage op een rooster met bakpapier en bak in de oven gedurende 12-15 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
- Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook gedurende 10 minuten. Giet daarna af.
- Meng de garnalen met de knoflook, paprikapoeder en chilisaus en roer goed door.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de champignons. Voeg de sojasaus en zoete ketjapsaus toe en bak 2-3 minuten. Zet apart.
- Verhit opnieuw olijfolie in de pan en bak de garnalen 2-3 minuten. Voeg de bosui toe en roer goed door.
- Haal de karaage uit de oven en maak de borden op met de rijst, champignons, garnalen en karaage. Serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!