Suki Yaki
Suki Yaki is een heerlijk Japans gerecht dat gekenmerkt wordt door mals rundvlees, knapperige haricots verts en een smaakvolle saus. In dit recept wordt sukade, een heerlijk stuk rundvlees, in blokjes gesneden en langzaam gesudderd. Serveer de Suki Yaki met gestoomde rijst voor een smaakvolle en vullende maaltijd.
Ingrediënten
- 450 gram sukade
- 200 gram Thai Jasmin Rice "Aroy'D" 1kg
- 150 milliliter Sweet Soy Sauce (Ketjap Manis) "ABC" 275ml
- 150 gram haricots verts
- 1 stuk(s) ui
- 2 cm gember
- 3 teentje(s) knoflook
- 1,5 eetlepel(s) komijn
- 1 eetlepel(s) oregano
- 1 stuk(s) peper
- water
Instructies
- Snijd de ui in halve ringen, halveer de haricots verts en hak de knoflook, gember en peper fijn.
- Snijd de sukade in blokjes van ongeveer 2cm en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een braadpan en voeg een scheutje kookolie toe. Bak de uienringen tot ze lichtbruin zijn.
- Bak de knoflook, gember en peper ongeveer 30 seconden mee.
- Voeg de gekruide sukadeblokjes toe en bak aan alle kanten mooi bruin.
- Voeg ketjap, komijn en oregano toe aan de pan.
- Zet het vuur lager en voeg water toe tot het vlees net onder water staat.
- Laat het vlees sudderen tot het zacht en mals is en uit elkaar valt, dit duurt ongeveer twee tot drie uur.
- Voeg na twee tot drie uur de haricots verts toe aan de pan.
- Spoel de jasmijnrijst grondig onder koud water totdat het spoelwater helder is. Doe de rijst in een pan en voeg 300 milliliter water toe. Breng aan de kook, roer een keer, zet het vuur laag en dek af met een deksel. Laat 15-20 minuten sudderen tot al het water is opgenomen en de rijst gaar is. Haal van het vuur en laat nog 5 minuten rusten met het deksel erop.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @umaifoodstore of tag #diyumaifoodstore!